Geit

Een regelmatige algemene gezondheidsscreening vormt de basis van het gezondheidsplan voor uw geit, voorkomen is beter dan genezen. U kunt bij ons ondermeer terecht voor een algemene gezondheidscheck, vaccinatie en ontwormen, een algemeen bloedonderzoek, het verzorgen van de klauwtjes en/of het geven van een voedingsadvies. 

Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor de 1e lijn behandelingen en komen we bij u aan huis. Indien nodig hebben we de faciliteiten om uw geit verder te behandelen op de praktijk in een modern uitgeruste onderzoeksruimte en hospitalisatieruimte.

Voortplanting, verlossingen en de eerste zorg voor lammeren zijn de meest voorkomende aspecten bij geiten. Onze dierenartsen hebben de kennis en ervaring in huis om 1e hulp te bieden bij moeilijke verlossingen en zonodig een keizersnede uit te voeren. 

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

1. Professionele melkgeitenhouderij

De begeleiding van uw melkgeitenbedrijf is maatwerk. Wij kunnen in overleg met u juiste vaccinatieschema’s voor u opstellen en uitvoeren. We kunnen hierbij ook ontzorgen en de administratie hieromtrent uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat uw geiten op tijd en met de juiste vaccins gevaccineerd worden. Op deze wijze zorgen wij samen met u voor de bestrijding van infectieziekten, zoals CAE, CL, para-TBC en Q-koorts. Soms is het gebruik van een autovaccin aangewezen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerd laboratorium.

Veel aandacht gaat ook uit naar de lammer opfok. Luchtproblemen en diarree zijn bijvoorbeeld regelmatig voorkomende problemen. Wij spelen hier snel op in. Met gericht onderzoek, eventueel autopsie bij gestorven lammeren, bloednames, controle van de biestopname e.d. proberen wij de oorzaak te achterhalen en stellen we de juiste behandeling in. U kunt ons inschakelen voor de onthoorning van uw lammeren en hulp bij verlossingen. Geiten kunnen we met onze echo scannen op dracht.

Het is bij ons mogelijk om op regelmatige basis bedrijfsbezoeken in te plannen. Zo kunnen we uw bedrijf goed opvolgen en u adviseren en ondersteunen bij de bedrijfsvoering t.a.v. de gezondheid en productie van uw dieren.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

2. Hobbygeiten

Een regelmatige algemene gezondheidsscreening vormt de basis van het gezondheidsplan voor uw geit. Dit kan bestaan uit: een regelmatig algemeen klinisch onderzoek, vaccinatie en ontwormen, een algemeen bloedonderzoek, het verzorgen van de klauwtjes en/of het opstellen van een voedingsadvies.

Bij geiten leggen we de nadruk op preventie van ziekten "voorkomen is beter dan genezen". Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor de 1e lijn behandelingen en komen we bij u aan huis. Indien nodig hebben we de faciliteiten uw geit verder te behandelen op de praktijk met een modern uitgeruste onderzoeksruimte en hospitalisatieruimte.

Voortplanting, verlossingen en de eerste zorg voor lammeren zijn de meest voorkomende aspecten bij geiten. Onze dierenartsen hebben veel ervaring in de 1e hulp bij moeilijke verlossingen en de eerste zorgen voor de lammeren. Hiermee is een goede start verzekerd.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Voortplanting

Onze diensten in het kader van de voortplanting kunnen bestaan uit drachtcontrole, het begeleiden van moeilijke verlossingen, de 1e zorg voor de lammetjes en de geit en indien nodig het uitvoeren van een keizersnede. Een vlotte start voor een gezond en gelukkig lam is hierbij ons doel.

Wij bieden de complete diergeneeskundige zorg voor uw drachtige geiten. Vanaf 25 dagen kunnen we met onze echo een drachtdiagnose doen en vaststellen of de geit 1 lam draagt of wellicht een 2- of 3-ling. Op deze manier kunnen we een eventuele moeilijke bevalling beter inschatten. U kunt met al uw vragen bij ons terecht.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Perbeemd is een dierenartsenpraktijk die zich richt op landbouwhuisdieren, paarden, geiten, schapen en varkens.

Vaccinatie en ontworming

U kunt bij ons terecht voor de ontworming en vaccinaties van uw geiten. Wij streven ernaar uw geiten zo goed mogelijk worm- en ziektevrij te houden. Wij adviseren u over het strategisch ontwormen van uw geiten. Op basis van de leeftijd van uw dieren, het weidebeheer en eventueel mestonderzoek stellen wij de meest optimale ontwormingsstrategie in.

Ter preventie van enkele ernstige ziekten kunnen wij voor u een vaccinatieplan opstellen en de dieren vaccineren tegen veel voorkomende infectieziekten. Afhankelijk van uw situatie kunnen de geiten ook gevaccineerd worden tegen bijvoorbeeld ‘zerebekjes’ en/of rotkreupel.

Voor ontworming en vaccinaties kunt u contact opnemen met de praktijk, maar wij kunnen u hierbij ook ontzorgen. Wij houden een goed dossier bij en kunnen u op tijd helpen herinneren aan de ontworming en vaccinaties voor uw geit. Wanneer het tijd is voor de volgende ontworming of vaccinatie krijgt u van ons een mail ter herinnering.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Voeding en huisvesting

Geiten zijn herkauwers. Bij elke diersoort maar zeker bij geiten is het belangrijk de voeding af te stemmen op de behoefte. Als dit niet gebeurt worden geiten al snel te dik. De juiste voeding is daarnaast ook erg belangrijk voor een goede werking van de pens. Veel ziekten vinden hun oorzaak door een disbalans in het voeder.

Samen met u overlopen wij de voeding die uw geit krijgt en stellen we een voedingsplan op dat helemaal gericht is op de behoeften van uw geit. Indien nodig doen we een volledig bloedonderzoek om na te kijken of er een tekort is aan de nodige vitaminen en mineralen die we onder de vorm van een supplement kunnen aanvullen.

Wij maken deze afspraak het liefst bij u thuis zodat we de volledige omgeving van de geit kunnen bekijken om zo het meest toegespitste advies aan te bieden.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Lammeren

Lammetjes vertegenwoordigen het aanbreken van de lente. Een goede start is belangrijk, wij kunnen u hierbij adviseren. Wij komen bij u langs en doen een algemene gezondheids check-up van uw lammetje en ook de geit. Wij adviseren u over de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen en hoe deze preventief aan te pakken. Regelmatig voorkomende problemen bij lammetjes zijn diarree, ondervoeding en luchtwegproblemen.   

Samen met u stellen wij een gezondheidsplan op voor uw dieren zodat ze de beste start krijgen in hun nieuwe leven.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Perbeemd is een dierenartsenpraktijk die zich richt op landbouwhuisdieren, paarden, geiten, schapen en varkens.

Klauwen

U kunt bij ons terecht voor de verzorging van de klauwen van uw geiten. Wij zorgen ervoor dat de klauwtjes van uw dieren gekapt en goed verzorgd worden.

U kunt hiervoor zelf een afspraak maken, maar het is ook mogelijk om ons hier routinematig voor in te schakelen. Wij nemen dan 1 tot 2x per jaar contact met u op als het weer tijd is voor de klauwverzorging en plannen een afspraak in.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als er problemen zijn, bijvoorbeeld kreupelheid of bij rotkreupel. Wij onderzoeken uw dieren grondig om tot de juiste diagnose te komen en stellen de beste behandeling in.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Castratie

Een bok houden kan soms voor uitdagingen zorgen. Een bok wordt voornamelijk gecastreerd omdat hij zich niet gaat voortplanten, om agressief gedrag te vermijden en om de geurhinder sterk te verminderen. Door castratie kan de bok mee in de kudde en is hij zachter in de omgang.

Wij kunnen uw bok castreren en adviseren u over het beste tijdstip van castratie. Wij bespreken met u de mogelijke complicaties indien u te vroeg castreert. Als u het fijn vindt, overlopen wij op voorhand hoe de operatie verloopt en beantwoorden wij al uw vragen.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.

Contactgegevens

Dierenartsenpraktijk Perbeemd
Sint Lenaartseweg 67
2990 Loenhout

Volg ons op social media

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

8u - 12u30 en 13u30 - 17u
8u - 12u30 en 13u30 - 17u
8u - 12u30 en 13u30 - 17u
8u - 12u30 en 13u30 - 17u
8u - 12u30 en 13u30 - 17u
enkel spoed
enkel spoed

Medicatie

Ophalen van bestellingen kan tijdens de openingsuren.

WhatsApp-service: stuur een bericht voor het plaatsen van een bestelling:

Spoedgevallen

Wij zijn permanent bereikbaar voor spoedgevallen.